vakantiewoningen slogan
www.korcula-experts.com-holiday-croatia-holidayscroatia-korcula-peljesac korcula 1 www.korcula-experts.com-holiday-croatia-holidayscroatia-korcula-peljesac korcula 2 www.korcula-experts.com-holiday-croatia-holidayscroatia-korcula-peljesac korcula 3 www.korcula-experts.com-holiday-croatia-holidayscroatia-korcula-peljesac korcula 4 www.korcula-experts.com-holiday-croatia-holidayscroatia-korcula-peljesac korcula 5 www.korcula-experts.com-holiday-croatia-holidayscroatia-korcula-peljesac korcula 6 www.korcula-experts.com-holiday-croatia-holidayscroatia-korcula-peljesac korcula 7 www.korcula-experts.com-holiday-croatia-holidayscroatia-korcula-peljesac korcula 8

Vakantie in Kroatie, geniet van het leven!

Gastronomie

Het eiland Korcula biedt een heerlijke en gevarieerde gerechten, waar elke fijnproever van zal genieten. De lokale bevolking verbouwd (biologische) groenten en fruit en ze gebruiken verse vis voor de voorbereiding van hun specialiteiten. Gezonde kruiden en specerijen groeien over het gehele eiland (meer dan 70 verschillende soorten) en ze worden  gebruikt tijdens de maaltijdbereiding. U kunt op een wandeltocht gaan kinderen van de lokale school om de omgeving te verkennen en deze kruiden en specerijen te ontdekken. Bij onze workshops kunt u leren hoe u de lokale specialiteiten kunt bereiden, zoals de typische pasta genaamd Zrnovski makaruni of u kunt leren hoe men hier op traditionele wijze brood bakt. Als u meer van snoepen houdt, probeer dan eens onze workshop bonbons and pralines.

 

Druiven & wijn

Korcula is vooral een eiland van olijfolie en wijn. In de late zomer en vroege herfst kunt u deelnemen aan de druivenoogst. Wij nemen u mee naar de wijngaarden en de wijnlokalen om daar de wijn te proeven. Het eiland Korcula is beroemd om zijn witte wijnen. "Grk" wordt geteeld in Lumbarda aan de oostelijke kant van het eiland. "Pošip" en "Rukatac" zijn gerenommeerde wijnen die voornamelijk geteeld worden in het centrale deel van het eiland (Cara en Smokvica). "Plavac mali" is het meest bekend van de rode wijnen. De specifieke dessertwijn "Prošek" is gemaakt van gedroogde rozijnen en krenten, en wordt vaak geserveerd met traditionele zoetigheden en gebak. Een leuke souvenir voor u om mee naar huis nemen is één van de huisgemaakte likeuren. Ze worden geproduceerd op een ouderwetse manier, gemaakt van verschillende kruiden en vruchten zoals vijgen, druiven, amandelen en zelfs rozen. Wil jij alvast in stemming komen of nog nagenieten? Kroatische wijnen kun je ook in Nederland bestellen bij Wijnland Kroatië.

 

Zout uit Ston

Als u zich afvraagt hoe zout wordt 'gemaakt', zullen wij u dit proces tonen hoe het zout wordt gewonnen in de plaats Ston op het schiereiland Peljesac. Daar zult u ook een bezoek brengen aan enkele van de beroemde wijnkelders. Hun meest bekende wijnen zijn "Dingač" en "Postup". De wijnen van Korčula en Peljesac worden gekenmerkt door hun complexiteit en voorname aroma's die de mediterrane zon, geuren en smaken weerspiegelen.

 

Olijven & olijfolie

De mensen hier onderhielden al door de eeuwen heen hun olijfvelden, waar men in de oudheid al met behulp van een steen pers olijfolie maakten. In de herfst kunt u samen met de lokale bevolking de olijven plukken en het proces meemaken hoe men van olijven olijfolie maakt.


Korčula Experts...speciaal, uniek en met een persoonlijk tintje


De vier parels van het eiland Korcula

Gemiddelde klantwaardering op basis van 2806 beoordelingen:  8.1