vakantiewoningen slogan
www.korcula-experts.com-holiday-croatia-holidayscroatia-sights korcula 1 www.korcula-experts.com-holiday-croatia-holidayscroatia-sights korcula 2 www.korcula-experts.com-holiday-croatia-holidayscroatia-sights korcula 3 www.korcula-experts.com-holiday-croatia-holidayscroatia-sights korcula 4 www.korcula-experts.com-holiday-croatia-holidayscroatia-sights korcula 5 www.korcula-experts.com-holiday-croatia-holidayscroatia-sights korcula 6

Bezienswaardigheden en infomatie

Korčula

De stad Korcula is een van de best bewaarde middeleeuwse steden in de Middellandse Zee en is het culturele en historische centrum van het eiland. De oude stad korcula, gelegen aan de noord-oostelijke deel van het eiland, wordt omringd door de stenen muren en nieuwe wijken langs de zeekust. De oude stad is gevestigd op een klein schiereiland. Binnen de muren van de hoofdstraat verspreidt zich door het midden en de kleinere straten zijn eigenlijk passages die zich verspreiden van het centrum in de richting van de zee. De structuur is in de vorm van een visgraat. De steegjes zijn gebouwd op een dusdanige wijze dat in de zomer de koele zeewind door de oude stad waait en in de winter de wind juist dwars op de steegjes en straatjes staat.De stad Korcula is omgeven door hoge muren en torens die gebouwd zijn in de 13e, 15e en 15e eeuw. Een deel van de zuidelijke verdedigingsmuur en acht torens zijn bewaard gebleven. De meest beroemde toren is de Stadspoort "Revelin" met zijn herkenbare stenen trap.

De stad heeft ook vele kerken, musea en galerieën die u kunt bezoeken. Het stadsmuseum en de kathedraal van St. Marco zijn geweldige plekken om te beginnen. Met onze rondleiding door Korcula stad komt u langs het geboortehuis van Marco Polo. Wanneer u naar Korcula komt, mag u het zeker de traditionele zwaard dans "Moreska" en andere evenementen niet missen.

 

Marco Polo

Volgens de historische documenten is hij hier geboren in 1254. Echter zijn de meningen hierover verdeeld en vooral hier op het eiland Korcula is men er natuurlijk van overtuigt. Het feit is wel dat het enige bewaard gebleven monument, 'het huis van Marco Polo', hier in de oude stad Korcula te vinden is. Tevens is het zo dat er nog altijd mensen wonen op het eiland die de achternaam Polo hebben. Marco Polo is voor bekend in de geschiedenisboeken als de Venetiaanse handelaar en ontdekkingsreiziger die de zijderoute heeft afgelegd. Het reizen zat bij de Polo's in ieder geval in het bloed. Zijn vader en zijn oom vertrokken kort nadat Marco geboren was op reis door zowat half Oost-Europa om te eindigen in Venetie in 1269 toen Marco 16 was. Twee jaar later mocht Marco mee op reis. Ze vertrokken vanuit Palestina naar de Persische Golf om vandaar over land naar China te reizen. De Polo's waren vrij polulair in China, zodanig dat ze hen niet meer wilden laten gaan. In 1292 kunnen ze dan toch vertrekken om terug in Venetie aan te komen in 1295. Ze zijn dan al 24 jaar onder weg! Zo zijn er tal van verhalen en historische feiten over Marco Polo, voor meer interessante historische feiten moet u onze rondleiding van Korcula stad nemen en bezoek tevens het geboortehuis van Marco Polo. In het huis is er een klein museum met veel oude kaarten van al zijn reizen en verschillende portretten van deze avonturier. Vanaf de top van de toren van dit museum heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de zee.

 

Moreška

Al vier eeuwen worden op het eiland Korčula de traditionele Ridderdansen en Ridderspelen gehouden. De traditie is diep geworteld in iedere bewoner en vormt een belangrijk onderdeel van het sociale leven op het eiland waarop acht ridderverenigingen actief zijn. In de stad Korčula is de traditionele zwaarddans 'Moreška' bewaard gebleven, terwijl in andere plaatsen op het eiland de zwaarddansen 'Kumpanija' en 'Moštra', die beide wortelen in een carnavalstraditie, worden onderhouden. De Moreška was vroeger over het gehele Middellandse Zeegebied verspreid, maar de traditie is slechts in de stad Korčula bewaard gebleven en wordt daar tot op de dag van vandaag ook regelmatig uitgevoerd. Daarom is de Moreška wereldwijd ook het meest herkenbare symbool van Korčula. De dans wordt gekenmerkt door een veelheid aan bewegingen, aangevuld met mooi uitgevoerde, dynamische zwaardgevechten. Het toneelstuk aan het begin van de dans brengt herinneringen aan de strijd van de Spaanse christenen tegen de Moren naar boven. Tegen de achtergrond van de middeleeuwse sfeer die de straten in Korčula uitstralen, brengt deze dans ons terug naar de glorieuze tijden van epische ridderverhalen. Vandaag de dag is de Moreška van Korčula zondermeer de aantrekkelijkste zwaarddans die in heel Europa te zien is en vanwege de grote belangstelling van de bezoekers van Korčula, wordt de Moreška tenminste eenmaal per week uitgevoerd. De Moreška wordt gedanst onder muzikale begeleiding van koperen blaasinstrumenten en drums.


Korčula Experts...speciaal, uniek en met een persoonlijk tintje


De vier parels van het eiland Korcula

Gemiddelde klantwaardering op basis van 2806 beoordelingen:  8.1