vakantiewoningen slogan
www.korcula-experts.com-holiday-croatia-news-fitál korcula 1 www.korcula-experts.com-holiday-croatia-news-fitál korcula 2 www.korcula-experts.com-holiday-croatia-news-fitál korcula 3 www.korcula-experts.com-holiday-croatia-news-fitál korcula 4 www.korcula-experts.com-holiday-croatia-news-fitál korcula 5 www.korcula-experts.com-holiday-croatia-news-fitál korcula 6
01-07-2013: Kroatië viert toetreding tot de EU

01-07-2013: Kroatië viert toetreding tot de EU

Volgens lokale media juichten tienduizenden om middernacht (30 juni 2013) op het belangrijkste plein in de hoofdstad Zagreb. ''Welkom in de Europese Unie", zei de voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso in het Kroatisch. In Zagreb en de andere grote steden werd vuurwerk afgestoken.

De Ierse minister van Buitenlandse Zaken Eamon Gilmore noemde Kroatie een baken van hoop voor zijn buurlanden. ''We huldigen jullie inspanning aan de voorwaarden voor toetreding te voldoen.'' Na Slovenië is Kroatië de tweede voormalige Joegoslavische deelrepubliek in de EU.
De republiek riep op 25 juni 1991 de onafhankelijkheid uit, gelijktijdig met Slovenië. Daarna was Kroatië jaren verwikkeld in een oorlog met Joegoslavië.

De vier parels van het eiland Korcula

Gemiddelde klantwaardering op basis van 2270 beoordelingen:  8.6